الفطير المشلتت
العجينه
4 كوب طحين
1من ونصف الى 2 كوب ماء
رشه ملح
المقدار ده يعمل فطيرتين
لزوم الفرد
زيت
ذبده
قشطه ( اختياري )
نعجن مقادير العجينه مع بعض لغايه ما يتكون معنا عجينه لا تلتصق باليد
نقسمها قسمين
نقسم كل قسم لكور صغيره
نفرد كل كره مع قليل من الزيت
افرديها قدر المستطاع ومش مهم تكون رفيعه جدا
نضعها فى طبق وندهنه ذبده
الطبقه الثانيه
نكررها مع كل الطبقات ونضها فى الثلاجه قليلا يعنى وقت ما نجهز الفطيره الاخرى
نخرجها من الثلاجه شوفى حجمها صغير ازاى
نفردهم مع بعض مره اخرى وهتنفرد معاكى بكل سهوووووووله
شوفى اصبحت كبيره ازاى
ندهنها ذبده
نطويها بالشكل ده وندهنها ذبده مره اخرى
وبعدين كده
نضعها فى الثلاجه لترتاح نصف ساعه تقريبا
وبعدين نفردها شويه
نضعها فى الصنيه ونكمل فردها باليد لتأخذ شكل الصنيه
وممكن تتضعيها فى الصنيه مباشره وتفرديها بايدك
ندهن وجهها بالذبده والقشطه
ندخلها فى الفرن على الرف الاوسط والنار تكون عاليه شويه يعنى فوق المتوسطه بشويه حوالى ثلث او نصف ساعه لغايه ما يتحمر وجهها
مهم
الخطوه الجايه مهمه جدا لو عايزاه طري
بعد ما يطلع من الفرن نضعه فى صنيه وغطيه ولما يبرد شويه حطيه فى كيس وانسيييييه كام ساعه كده
او نضعه فى فويل ونقفل عليه
وبعدين نحطه فى الكيس وننساه
وده شكله النهائى
شوفى اللمعه
مممممممممم لذييييييييذ
نقطعه ونسخنه فى المايكرويف لمده ثوانى او الفرن لدقائق قليله
ونقدمه مباشره
او تقطعيه وتشليه فى الفريزر ولما تخرجيه وتسخنيه هتلا قيه طااااااااازه
شوفى الطبقات
وده مع عسل النحل مممممم
ناقص شويه قشطه بلدى وتبقى ايه اكله تماااااااام
بالهنا والشفا
.........
العجينه
4 كوب طحين
1من ونصف الى 2 كوب ماء
رشه ملح
المقدار ده يعمل فطيرتين
لزوم الفرد
زيت
ذبده
قشطه ( اختياري )
نعجن مقادير العجينه مع بعض لغايه ما يتكون معنا عجينه لا تلتصق باليد
نقسمها قسمين
نقسم كل قسم لكور صغيره
نفرد كل كره مع قليل من الزيت
افرديها قدر المستطاع ومش مهم تكون رفيعه جدا
نضعها فى طبق وندهنه ذبده
الطبقه الثانيه
نكررها مع كل الطبقات ونضها فى الثلاجه قليلا يعنى وقت ما نجهز الفطيره الاخرى
نخرجها من الثلاجه شوفى حجمها صغير ازاى
نفردهم مع بعض مره اخرى وهتنفرد معاكى بكل سهوووووووله
شوفى اصبحت كبيره ازاى
ندهنها ذبده
نطويها بالشكل ده وندهنها ذبده مره اخرى
وبعدين كده
نضعها فى الثلاجه لترتاح نصف ساعه تقريبا
وبعدين نفردها شويه
نضعها فى الصنيه ونكمل فردها باليد لتأخذ شكل الصنيه
وممكن تتضعيها فى الصنيه مباشره وتفرديها بايدك
ندهن وجهها بالذبده والقشطه
ندخلها فى الفرن على الرف الاوسط والنار تكون عاليه شويه يعنى فوق المتوسطه بشويه حوالى ثلث او نصف ساعه لغايه ما يتحمر وجهها
مهم
الخطوه الجايه مهمه جدا لو عايزاه طري
بعد ما يطلع من الفرن نضعه فى صنيه وغطيه ولما يبرد شويه حطيه فى كيس وانسيييييه كام ساعه كده
او نضعه فى فويل ونقفل عليه
وبعدين نحطه فى الكيس وننساه
وده شكله النهائى
شوفى اللمعه
مممممممممم لذييييييييذ
نقطعه ونسخنه فى المايكرويف لمده ثوانى او الفرن لدقائق قليله
ونقدمه مباشره
او تقطعيه وتشليه فى الفريزر ولما تخرجيه وتسخنيه هتلا قيه طااااااااازه
شوفى الطبقات
وده مع عسل النحل مممممم
ناقص شويه قشطه بلدى وتبقى ايه اكله تماااااااام
بالهنا والشفا
.........
الثلاثاء مايو 28, 2013 3:13 pm من طرف البــآشــآ
» من هو دلوع/ـة المنتدى...!!؟؟؟؟؟
الثلاثاء مايو 28, 2013 3:13 pm من طرف البــآشــآ
» ناقش اللى بعدك بسؤال؟
الثلاثاء مايو 28, 2013 3:12 pm من طرف البــآشــآ
» شو بيقربلك هالاسم::
الثلاثاء مايو 28, 2013 3:10 pm من طرف البــآشــآ
» عد من 1الى 5 وزوج اى عضو لفنان|ة مشهور
الثلاثاء مايو 28, 2013 3:10 pm من طرف البــآشــآ
» سجل حضورك بالصلاة على خير الانام
الثلاثاء مايو 28, 2013 3:09 pm من طرف البــآشــآ
» لعـبة @ وردة @ بوســة @عضــة @ كــف@
الثلاثاء مايو 28, 2013 3:09 pm من طرف البــآشــآ
» لو خيروك تتعشى مع احد الاعضاء مين تختار بس توصل لرقم 6 ..
الثلاثاء مايو 28, 2013 3:06 pm من طرف البــآشــآ
» نعم او لا ؟
الثلاثاء مايو 28, 2013 3:05 pm من طرف البــآشــآ